Att ha en hemförsäkring är väldigt bra oavsett boendeform. Om du bor i en bostadsrätt är bostadsrättstillägg en bra tilläggsförsäkring som ger dig ett utökat skydd. Du skyddar dig från att behöva betala stora summor för skador på den fasta inredningen.

För att ha ett bra och komplett skydd när du bor i en bostadsrätt är det bra med bostadsrättstillägg. Ett bostadsrättstillägg är en tilläggsförsäkring som ger ett utökat skydd för skador och speciella händelser som inte ingår i hemförsäkringens grundskydd.

Bostadsrättstillägg ger dig skydd för fast inredning

Modern,Apartment,BuildingsAtt bo i en bostadsrätt skiljer sig en aning mot att bo i en hyresrätt. När du bor i en bostadsrätt ligger det ett större ansvar på dig för allt som finns i bostadsrätten. Du är exempelvis ansvarig över all fast inredning som finns. Kök, badrum och ytskikt hör till sådant som du har ansvar över. En vanlig hemförsäkring täcker en stor del men faktiskt långt ifrån allt. Om du på något sätt skulle vara oaktsam eller oavsiktligt orsaka en skada på sådant som du är ansvarig över kan du bli den som får ersätta skadan. Bostadsrättstillägg täcker sådana skador och du kan vara lugn över att du inte behöver betala något för skadan om du har bostadsrättstillägget i din hemförsäkring. Detta är ett tillägg som en del bostadsrättsföreningar kräver att du tecknar. Om du är osäker vad som gäller i den bostadsrättsföreningen som du tillhör är det bäst att fråga. Det finns föreningar som har ett bostadsrättstillägg som gäller för alla boenden. Ett bostadsrättstillägg är inte speciellt dyrt per månad och är helt klart värt de extra kronorna när olyckan är framme.

Bostadsrättsfärsäkringen täcker skador på:

  • Badrum
  • Kök
  • Ytskikt som golv och väggar

Att vara rätt försäkrad är en trygghet

Hands,Of,Young,Woman,Holding,Model,House,,Real,Estate,InsuranceAtt ha en försäkringar är inte gratis och ibland kan det kännas väldigt onödigt att ha försäkringar som kostar massa pengar varje månad. Men helt plötsligt händer det något som kommer göra att du är glad att du har betalat hemförsäkringen år ut och år in. När något sådant händer då kommer alla pengar du betalat i premie vara värt det. Att ha ett bra försäkringsskydd är helt enkelt otroligt viktigt för att undvika stora kostsamma överraskningar. Därför är det viktigt att du kollar över att du inte är underförsäkrad för att då är risken att du inte får ut tillräckligt med ersättning för en skada. Om du är överförsäkrad kommer du inte få högre ersättning, du betalar bara mer för din försäkring vilket är onödigt. Försäkringar är en ekonomisk trygghet och säkerhet. Du skyddar helt enkelt din ekonomi mot oförutsedda och tråkiga utgifter som kan bli väldigt stora om du inte har en försäkring. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg är en sådan försäkring som gör att du kan sova gott om natten. Vissa försäkringar är obligatoriska som trafikförsäkringen men det finns såklart vissa försäkringar som är mindre nödvändiga men det är väldigt individuellt vilka försäkringar som är bra och inte. När du väljer försäkringar ska du helt enkelt väga risken mot vad det kostar om en olycka sker.