Allt fler känner en oro inför inbrott och väljer att kosta på sig olika larm. Vad man kanske även ska kosta på sig är en papegoja som kan larma vid inbrott. Detta efter en familj var med om att just deras papegoja förde ett otroligt oljud.

“Natten till söndag var det inbrott i ett förråd på Sparvsstigen i Kalmar och en motorsåg ska ha tillgripits. Under natten vaknade målsägande av att husets papegoja förde oväsen men förstod inte varför och somnade om igen.”

252766-real-estate-concept-9Citatet kommer från en artikel där man kan läsa om händelsen i Kalmar. Vad som är så ledsamt är att mannen inte förstod varför papegojan förde ett sådant ljud och med det somnade om och blev varse om bottet dagen efter när han vaknade. Så, alla som har husdjur kanske gör bäst i att gå till botten när ens djur för oväsen. Kanske är det ett brott som är i görningen. Det finns mycket man ska tänka på när det kommer till att både ta hand om sig själv och sitt hem, och om detta har vi skrivit om i artikeln som du kan läsa här. Några snabba punkter är dock att du alltid ska känna dig trygg med ett bra lås och ett bra larm, samt att se till så att ni har en bra grannsämja som man kan lita på och tala om när man kommer befinna sig på semester.