En ny iPhone har lanserats och återigen riktas konsumenternas ögon mot Apple och deras nya telefon. Många är intresserade av mobilens nya funktioner samt för- och nackdelarna som finns med dessa. När Apple laserar nya mobiltelefoner har de som mål att råda bot på brister som funnits på tidigare modeller. Detta i sin tur gör att konsumenterna gärna uppgraderar sig.

En fördel med den nya iPhone 11 är att mobiltelefonens batterilivslängd har förbättrats betydligt. Detta gör att konsumenterna kan använda sin telefon under en längre tid än tidigare. Ett vanligt problem som existerat på tidigare iPhone-modeller är att batteriets hållbarhet inte varit den bästa, vilket gjort att konsumenterna fått byta batteri i sina mobiltelefoner. Det har i sin tur inneburit att en del valt att göra detta hos en tredje part, som inte är certifierad av Apple. Likaså är det vanligt att konsumenterna tappar sina telefoner och därmed spräcker sina skärmar, som i sin tur behövs lagas. Även detta har konsumenter valt att göra hos tredje parter som inte använt sig av skärmar eller batteri som kommer från Apple.

Byte av skärm och garanti

Byter konsumenten till en skärm eller ett batteri som inte kommer från Apple gäller inte längre deras garanti som de annars har på sin iPhone. Dock är det inte alltid lätt för en konsument att veta om en skärm eller ett batteri kommer från Apple. Detta har Apple i sin tur observerat och tagit fram en lösning på. Nya iPhone 11 har en funktion som informerar om den utbytta skärmen eller batteriet kommer från Apple eller inte. Det är därför viktigt att välja en auktoriserad firma som ger dig ett säkert skärmbyte så att garantin fortfarande gäller.

Utrymme är ingen självklarhet

Alla produkter kommer med både för- och nackdelar, detta gäller även iPhone 11. Apple har valt att förbättra mycket och lyssna på sina konsumenter, dock har de gjort en miss när det kommer till mobiltelefonens utrymme. De flesta konsumenter förvarar mycket information på sina telefoner, såsom musik och bilder. I sin tur har detta lett till att ett stort lagringsutrymme efterfrågas. Trots detta har Apple valt att lansera sina telefoner med ett grundutrymme på endast 64 GB. Trots detta fortsätter Apple att vara världsledande inom mobiltelefoni.