Bakom hemmets port ska vi känna oss säkra. Men ofta kan man känna en rädsla av att någon ska bryta sig in. Då gäller det att förebygga så gott man kan och vidta olika åtgärder. 

inbrottstjuv 2Det finns mycket som kan göras när det kommer att skapa en ökad trygghet. Ibland kan man tänka att det tyvärr är märkligt att man ska vidta stora åtgärder för att verkligen markera att i detta boende kommer du inte komma in. Men, tyvärr så lever vi inte  i de bästa av tänkbara världar och av den anledningen så är det bättre att göra allt man kan så man inte står där med ett inbrott och ångrar sig. Och när det kommer till att göra det bästa tänkbara så finns det mängder av tips man kan ta till.

Tips som hjälper

  • Vad som är otroligt effektivt och även socialt härligt är att få till en bra grannsämja för att skapa ökad trygghet. Befinner man sig i ett tryggt och säkert grannskap är sannolikheten högre att man kommer få ha sitt hem ifred och hd.se tar upp en mängd olika saker man kan tänka på. Dels kan man parkera sin bil på grannens uppfart om denne är bortrest, man kan hämta posten åt varandra så brevlådan aldrig blir full. Är det vinter och snö är det snällt om man skottar uppfarter då en igensnöad uppfart vittnar om att huset står öde och blir då mer attraktivt att göra inbrott i.
  • Något man sett fungera är även att ha lampor i trädgården och runt huset som automatiskt tänds när någon är i närheten. Det kommer avskräcka om någon försöker ta sig in.
  • Ett annat bra tips är att skaffa ett hemlarm som ökar tryggheten när man är borta. När det kommer till hemlarm finns det mängder av olika varianter. Allt från larm med kameraövervakning till enklare och mer blygsamma men som får jobbet gjort och varnar om någon bryter sig in. Vad som kan vara smart är att handla upp lite batterier från Batteriexperten för att inte stå där med ett larm som inte fungerar om batterierna är dåliga. Då kan du i samma veva testa hur väl brandlarmet fungerar.

Så arbetar Polisen

lås.hus.inbrottPolisen gör så gott de kan och ofta har vi liten insikt i hur ett arbete fungerar. har det skett ett brott är det otroligt viktigt för Polisen att få in vittnesuppgifter och sedan säkra brottsplatsen för att leta efter bevis. Man ska även tänka på att anmäla alla bostadsinbrott då Polisen spar uppgifterna och kan sedan koppla samman om det kan tänkas röra sig om någon liga som drar runt eller att man kan se något  mönster. men, inte nog med detta jobbar de även förebyggande och är med i grannsamverkan och med det även ökar sitt förtroende i ett visst område.

Vad man kan hoppas på att civil kuraget ökar och att man i framtiden kan läsa att bostadsinbrotten minskar.