Vad spekuleras det om kring de nya telefonerna som ska lanseras av Apple i mitten av september? Bland annat en vidvinkelkamera och en ny motor för tryckfunktionen på skärmen. Många är förväntansfulla.

Har din mobil gått sönder? Då kan du alltid lämna in den till en mobilreparatör, som https://www.appfix.se/. Men om du i stället vill köpa en ny telefon, kanske en ny iPhone, då bör du ha koll på lanseringsdatumet – som tros bli den 10 september.

När kommer nya iPhones?

Snart är det dags för offentliggörandet av nya generationens iPhone, om man får tro vad som skett föregående år. I en artikel i Mobil.se punktas det upp på följande sätt:

  • I augusti förra året dök en skärmdump upp i en betaversion av IOS 12 där man såg kalenderappen för IOS inställd på datumet den 12 september. Många tolkade det som en subtil indikation på att det också var datumet då Apple planerade att presentera sina nya Iphone-enheter, något som senare också visade sig stämma.
  • Enligt den skärmdump som dykt upp den här gången så lär vi få se de nya Iphonemodellerna den 10 september.
  • Mot bakgrund av den saken kan vi sannolikt även dra slutsatsen att förbeställningarna på de nya Iphone-enheterna öppnar den 13 september och att de sedan släpps i en första våg fredagen den 20 september.

Källa: Mobil.se

Nya funktioner – på nya telefoner

I en artikel i samma anda, i Expressen, går det att läsa om hur Apple i höst kommer att presentera hela tre nya iPhones, generation 11, liksom ett nytt A13-chip. Man tror att de tre nya mobilerna kommer att ha kvar lightningporten för laddning, i stället för att byta till USB-C som skedde med Ipad Pro förra året. Däremot kommer de nya modellerna av iPhone en ny slags typ av motor för tryck på skärmen, inte 3D Touch som de äldre varianterna har. Många menar också att det kommer lanseras en ny vidvinkelfunktion på telefonernas kamera, något som tros fått namnet ”Smart Frame”. Men det hela återstår givetvis att se, vid lanseringen den 10 september.

I MacWorld går det dock att läsa om hur Apple anklagas för att ha stulit tekniken bakom dubbelkamerasystemet i deras enheter. Mer om detta här.