Hur ska du tänka om du vill ta ett tryggt och säkert smslån egentligen? Bland annat att det är viktigt att noggrant läsa igenom lånevillkor och jämföra olika erbjudanden med varandra.

Ett smslån kan vara mer eller mindre säkert. Det hela beror på vilken lånegivare du går till liksom vad för villkor som ingår i lånet. Om du har en betalningsanmärkning kan det vara klurigt att först hitta en långivare som är villig att ändå lån ut pengar, men om du gör lite research hittar du nog snart en aktör som kan hjälpa dig. Mer om smslån med betalningsanmärkningar ->>

När du lånar pengar online

Det finns olika typer av lån, det kan vara privatlån utan säkerhet, bolån med bostaden som säkerhet och amortering, liksom billån, kreditlån och konsumtionslån. I en artikel i Expressen går det att läsa om vad som är bra att tänka på innan du lånar pengar. Bland annat detta:

Ett lån är en överenskommelse mellan dig och ett kreditinstitut där du först får pengar och sen ska betala tillbaka det över en given tidslängd och mot ränta. Observera att räntan kan ändras om ni inte kommer överens om annat – Expressen

Ränta och säkerhet vid lån

Kort sagt, ha koll på räntan och se över alla detaljer i det finstilta innan du ansöker om ett lån. I en annan artikel i Aftonbladet går det även att läsa om hur ett privatlån är något som de allra flesta banker erbjuder, men eftersom du lånar utan säkerhet får du låna en lägre summa än när du har till exempel en bostad som säkerhet.

I Svenska Dagbladet går det även att läsa mer om räntor och hur riksbanken kan sänka räntan långt under noll om det skulle krävas, vilket kan påverka dig som har lån. Mer om det här.