Sommaren är på gång på allvar och snart är det dags för semester. Som så många andra har du längre drömt om att skaffa en egen pool på tomten, men vad är egentligen viktigt att tänka på? Ska du köpa en färdig pool eller bygga egen? Hur ska du tänka när det gäller barn och husdjur för att göra poolområdet så säkert som möjligt?

Det finns många fördelar med att bygga en egen pool istället för att köpa en färdig. Du har nämligen möjlighet att utforma den efter dina förutsättningar. Så bygg din egen swimming pool och skaffa ett komplett pool-paket hos svenskabadtunnor.se. Läs mer om fördelar och säkerhet här!

Bygg din egen pool

Fördelarna med att bygga en egen pool är många. Du kan utforma bygget efter både platsens förutsättningar och familjens behov. Du får dessutom betydligt fler valmöjligheter än om du bara köper en pool som sätts ovan mark. Med en egenbyggd pool kan du välja hur djup den ska vara, om du vill ha den nedsänkt eller inte samt om du föredrar att bygga in en pool i till exempel ett trädäck. När du ska bygga en egen pool är det viktigt att du tar reda på om du behöver bygglov eller inte samt vilka regler som gäller innan du sätter igång.

Välj rätt poolskydd

Säkerheten när du bygger din egen pool är A och O. Du måste följa Boverkets regler när det gäller poolsäkerhet och små barn . Poolområdet måste säkras med någon form av inhägnad och detta ska vara minst 90 centimeter högt. Du kan välja fritt om du vill ha plank, staket eller stålnät. Om inhägnaden har en grind ska den ha ett lås. Vidare bör poolen ha ett poolskydd som består av antingen skyddsnät eller presenning. Med tanke på att det kostar en slant att bygga en egen pool och att du behöver satsa på säkerheten när det gäller barn och husdjur är det viktigt att planera ordentligt i förväg. Det är alltid bättre att satsa på kvalitet och säkerhet istället för att försöka göra en så bra affär som möjligt.