I Stockholm sker allt fler inbrott i lägenhet, men siffrorna visar att inbrotten generellt i hela landet ökat sedan tidigare år – därför är det extra viktigt att skydda sitt hem.

inbrott tjuv dörrAtt kosta på sig ett ordentligt hemlarm eller polislås kan bli en dyr historia, men det är en kostnad som är värd att lägga. I alla fall om man bor i Stockholmsområdet där antalet inbrott ökar, så om man inte har tillräckliga finanser för detta kan ett låntagande ses som en investering i sin egen och sin familjs säkerhet. Skönt att veta för den med betalningsanmärkningar i sitt register faktiskt kan ta lån med betalningsanmärkning genom Freedom Finance förutsatt att man uppfyller långivarens övriga krav för att bevilja lån. Så bor man i Stockholm kan detta alltså vara något att titta lite närmare på för om det är något som minskar risken för att utsättas för inbrott så är det just ett ordentligt hemlarm, skriver tidningen Villaägarna. Och ser man till statistiken syns, enligt Sveriges Radio, en ökning med 15 procent i statistiken över villa- och lägenhetsinbrott bara i Stockholmsregionen. En siffra som kan jämföras med totala ökningen i hela landet som är 2 procent. Och störst ökning är det rörande anmälda lägenhetsinbrott där antalet anmälningar ökat med 18 procent under 2015. Ser man dessutom också till ökningen av inbrott i lägenheter enbart i Stockholms stad ligger ökningen mellan 2014 och 2015 på närmare 47 procent, skriver Dagens Nyheter.

Så skyddar du ditt hem från inbrott

  • Ordentligt lås, helst en hel säkerhetsdörr med polislås är att föredra.
  • Inbrottslarm kopplat till larmcentral och polis för att snabbt få fatt i tjuvarna och förhindra inbrottet.
  • Grannsamverkan, är något som visat sig extra bra när det kommer till att ha koll på vem som är hemma eller bortrest så att brott kan förhindras både i villa och lägenhet.