Att köra en elsparkcykel är smidigt, säkert och enkelt. En elsparkcykel som har en maxhastighet på 20 km/h klassas som cykel. Det innebär att det är samma trafikregler för en elsparkcykel som för vanliga cyklar.

Om du bor i en stad är det mer fördelaktigt att ha en elsparkcykel än en moped. En elsparkcykel är ett otroligt smidigt färdmedel som är snabbt, säkert och miljövänligt. Om du är intresserad av att köpa en är en elsparkcykel från Xiaomi ett bra alternativ. Det är ett av världens mest sålda varumärken när det kommer till elsparkcyklar. Deras modeller är lättviktiga, prisvärda och pålitliga. När du ska köpa en elsparkcykel ska du välja en modell som fyller ditt behov. Det finns olika modeller att välja mellan där räckvidd och topphastighet kan skilja sig en hel del.

Trafikregler och elsparkcyklar

Du som kör en elsparkcykel är skyldig att följa trafikreglerna som gäller. Det är samma regler för elsparkcyklar som för vanliga cyklar om den inte går över 20 km/h. Väljer du en elsparkcykel som har en hastighets som överstiger 20 km/h är det helt andra fordonsregler gäller. Om du inte äger en egen elsparkcykel och hyr en ska du ta reda på om det finns några regler och villkor som företaget i fråga satt upp.

Broms och ringklocka är ett krav

En elsparkcykel är också klassat som ett personsfordon vilket innebär att det endast får befinna sig en person åt gången på den. Enligt lagen ska alla under 15 år ha hjälm när de kör en elsparkcykel men för allas säkerhets skull är det en bra idé att ha hjälm oavsett ålder. En elsparkcykel ska alltid ha broms och en ringklocka. I fall en elsparkcykel körs när det är mörkt krävs belysning både fram och bak. Det är alltid föraren som är ansvarig att trafikreglerna följs.