När det kommer till att hålla koll på sitt hem är säkerheten något av det viktigaste. I detta inbegrips att hålla koll på olika kostnader, ekonomisk trygghet är även det en säkerhet. I dag skriver vi om hur vatten i hemmet både är en trygghet och en kostnad.

hav vågor vattenDet är inte bara livsviktigt med vatten, det kan vara dyrt också. Vatten kan dessutom vara en fara, inte minst i hemmet som är fullproppat med hemelektronik av olika slag. Ett sätt att hålla koll på kostnaden är att installera en egen vattenmätare i hemmet, då vet du dessutom hur mycket du sparar när du väljer att till exempel duscha i stället för att bada i badkar, eller hur du gör när du borstar tänderna och slösar på vatten utan att tänka efter.

I Folkbladet kan vi läsa hur det är viktigt att hålla vattenmätaren varm när det är kyliga vintertider som just nu. Det är vidare fastighetsägarens ansvar att skydda mätaren från frost och annan yttre påverkan, även om det är så att en kommun äger själva vattenmätaren. Om en mätare fryser till is blir hushållet helt utan vatten, samtidigt som det finns en risk för att anordningen sprängs och orsakar vattenskador i hemmet. Det kan vara bra att veta att ett element eller en kupévärmare kan vara tillräckligt för att hålla varmt i utrymmet där mätaren finns.

Dyrt med vatten?

Vissa tycker det är dyrare med vatten än andra, och det behöver inte alltid ha att göra med vad för ekonomi personen har. Liam Neeson är en av de som tycker att vattenavgifter är anskrämligt eller rentav förnedrande. I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur skådespelaren nu ställer in sina planer på att flytta hem till Nordirland från New York, efter att det införts en avgift på vatten i hemlandet. Inte bara Liam är upprörd över detta faktum, hundratusentals har sedan införandet av bestämmelsen demonstrerat sitt missnöje på gator och torg i Nordirland.