Är det dags att byta ut alla portkodsdosor i bostadsrättsföreningen? Då finns det fördelar att använda Sectragon som leverantör av ert nya, säkra inpasseringssystem. Det är en positiv sak att ha moderna lösningar för husets port, men som förening går det också att förbättra husets säkerhet på andra sätt.

Hos Sectragon hittar du många sorters passersystem, porttelefoni, kamerabevakning och dörrautomatik. Sectragon är ett välkänt företag inom branschen med många nöjda kunder. Bland deras tidigare kunder finns kommuner, myndigheter, företag och bostadsrättsföreningar. Det är bra att välja ett företag som kan erbjuda många referensuppdrag. På Sectragons hemsida ser du deras tidigare utförda uppdrag och får en tydlig bild av hur deras säkerhetssystem fungerar.

Säker port till huset

Det finns många olika metoder för att minska inbrott i bostadsrättsföreningar, där Kalmar har implementerat ett nytt sätt att komma åt bostadsbrottsligheten. Under de senaste tre åren har inbrotten i bostäder i Kalmar minskat med nära hälften. Orsaken är ett bättre samarbete mellan polis och kommun, där kommunpolisen ständigt arbetar för att minska problematiken.

En modern lösning för husets port minskar behovet av nyckelhantering och ger möjlighet att öppna dörren på distans. Det ger också föreningen en bättre koll på vilka som går in och ut mellan olika avdelningar och lokaler i huset. Med ett säkert passersystem till portar och övriga dörrar i huset slipper ni obehöriga besökare.

Minska risken för inbrott

Det är viktigt att i förväg försvåra för tjuvar så att de inte kan bryta sig in i fastigheten. Med god grannkontakt i föreningen och andra tips går det att uppdatera säkerheten i hus med bostadsrätter. Metoder som förbättrar säkerheten är att:

  • Ställa bilen på grannarnas tomt när de har rest bort
  • Ta in posten
  • Skotta garageuppfarten på vintern
  • Installera ordentliga galler till dörrar, lås och larm.

Säkerhetssystem i lägenhetshus

Ett bra sätt att minska inbrott i bostadsrättsföreningen är att installera olika säkerhetssystem. En bostadsrättsförening i Västerås installerade övervakningskameror som placerades i källaren, där tre kameror flyttades runt baserat på rådande behov. Vid inbrott togs kassetten ut från kameran och föreningen tittade igenom inspelningen.

Sectragon erbjuder också kamerabevakning vilket ger många fördelar ur ett säkerhetsperspektiv. Som förening kan ni hålla koll på vilka som kommer och går, läsa av husets omgivningar, identifiera fordon och förenkla eventuella rättsprocesser. Sectragon installerar så många kameror som ni behöver med certifierad personal och höga säkerhetsrutiner. Kameraövervakning, som kompletteras med en effektiv videoanalys i fastigheten eller utanför byggnaden, förenklar lösning av brott. Det ger alla som arbetar och befinner sig i byggnaden en mer effektiv och säker vardag. Alla säkerhetssystem från Sectragon följer riktlinjer och normer för installation och montering.

När du väljer ett komplett säkerhetssystem från Sectragon har du möjlighet att skala ner, bygga ut eller anpassa ditt kamerasystem efter de åtgärder som föreningen vill införa. Kamerabevakningssystemet kan byggas in i andra funktioner som passersystem, porttelefoni och automatiska dörröppnare. Det ger er en bättre helhetskontroll på besöksflödet. Ni kan få användarvänliga och enkelt underhållna system med hög bildkvalitet. Funktionerna är utvecklade för att vara flexibla och stabila, där ni kan se över systemet via surfplatta eller telefon.