Att få inbrott är en känsla som ingen vill vara med om och tyvärr sker tusentals inbrott årligen i Sverige så det gäller att skydda sig väl på bästa möjliga sätt.

???????????????????????????????????????

Alla inbrottstjuvar är inte lika “snälla” som den ångerfyllda tjuven i Ängö som ångrade sig och erkände inbrottet, vilket man kan läsa om i Expressen. Allt fler tjuvar blir mer påhittiga och vissa går rakt på sak som den tjuv som bröt sig in i en villa genom att plocka bort hela fönstret och gav sonen en chock sen när han kom hem. Då man inte vill göra ett fönsterbyte på grund av att man redan har haft inbrott är det viktigt att man gör ett byte innan olyckan inträffar så man kan känna sig säkrare.

Rekordmånga inbrott

Att skaffa nya fönster är otroligt viktigt när det kommer till att tänka på säkerheten och ens värdesaker, men det finns även mycket mer man kan göra för att maximera att man känner sig så trygg som möjligt. En bra grannsämja är otroligt bra och sedan är det även bra att ha en så bra belysning som möjligt då tjuvar gärna inte vill synas utan jobbar i det dolda. Under sommaren är det bra att tänka på att vissna blommor inte ska stå framme samt att man försöker få någon att ta hand om ens post, allt för att det inte ska se ut som om man varit borta en längre tid.

Vad man bör tänka på är att även ta hand om sina sommarstugor då det börjar bli god tid att flytta ut till dem nu. På Sveriges Radio går det att läsa om en familj som kom till sin stuga och fick se att hela deras glasveranda blivit stulen. detta är något man inte vill ske och måste därav göra allt som står i ens makt.